Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Ayvalık Teknik Gezisi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Ayvalık Teknik Gezisi

Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz, Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdar Eren tarafından planlanan Ayvalık teknik gezisine katıldı. Akademik ve idari personelin de dahil olduğu gezide, öğrenciler Ayvalık’ın yerel ürünlerini ve yemek kültürünü hem bölgeye yönelik bir kitabı olan Serdar Eren’in bilgileri ışığında hem de bölgenin yerel lezzetlerinin sunulduğu işletmelerde yerel lezzetleri tadarak deneyimleme fırsatı buldular. Bölgenin tarihi ve kültürel yapılarına ziyaretin ardından, Özgün Zeytincilik İşletmesi’nin Ayvalık’ta bulunan fabrikası ziyaret edildi. Burada öğrenciler zeytinyağının tarladan sofraya kadar tüm üretim aşamalarını görme fırsatı bulup; bölgeye özgü zeytin, zeytinyağı, çeşni ve salçaların da tadım yoluyla deneyimle imkanı elde ettiler.

Son Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2023, Çarşamba