Öğrenim Harçları (Öğrenim Ücreti ve Katkı Payı)

Öğrenim ücreti/katkı payını hangi hesaba yatırmalıyım?

Bölümünüze ait herhangi bir öğrenim ücreti/ katkı payı bulunuyorsa, Ziraat Bankası ATM ünitelerinden öğrenci numaranızla yatırabilirsiniz.

Yatırdığım dekontu teslim etmek zorunda mıyım?

Hayır.

“Gaziyim” – “Şehit/Gazi Yakınıyım”, öğrenim ücreti ödememek için ne yapmalıyım?

Bu durumdaki öğrenciler öğrenim harcından muaf durumdadırlar. Durumunuza ilişkin kart/belgeyle fakülteniz öğrenci işlerine müracaat etmeniz durumunda, öğrenim ücreti alınmayacaktır.

Üniversitenizde kayıtlı öğrenciyim. Engelli raporum bulunmaktadır. Öğrenim ücretinin ne kadarını yatırmalıyım?

Engelli olduğunuza dair sağlık raporunun aslını bir dilekçe ile birlikte fakülteniz öğrenci işlerine müracaat etmeniz durumunda, engellilik oranınız kadar öğrenim ücretinden indirim yapılacaktır.

Öğrenim harç iademi nasıl alabilirim?

İade gerekçenizi belirtir bir dilekçe ve kendi adınıza açılmış 26 haneli IBAN numaranızı belirtir banka çıktı görüntüsü ile fakülteniz öğrenci işlerine başvurmanız gerekmektedir. Gerekçenizin haklı görülmesi halinde iade alabilirsiniz.

DPÜ OBS sisteminde kayıt ekranında; yatırmam gereken ücret fazla görünüyor veya ücret yatırmamam gerekirken borçlu olarak görünüyorum. Ne yapmam gerekir?

Fakülteniz öğrenci işlerine başvurmanız gerekmektedir.

Kayıtlı olduğum programı uzatmam durumunda katkı payını öder miyim?

Evet. Program süresini aşmanız durumunda ilgili dönem katkı payı ücreti ödenir.

Son Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2022, Pazartesi