Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Yerel Ürünler Etkinliği: Melki Avı

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Yerel Ürünler Etkinliği: Melki Avı

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'müzün Kütahya Mutfağı’nda yer alan yerel ürünleri derslerinde tasarladıkları çalışmalarında kullanmak için düzenledikleri Yerel Mantarlar etkinliği her yıl olduğu gibi bu yıl da başarıyla gerçekleştirildi. Bölümümüzün birinci sınıfından itibaren sistemli bir biçimde öğrendiği lezzet teorisi modelinde çok önemli bir yer tutan yerel ürünler doğada yapılan araştırmalar ile pekiştirildi. Bu sene geçtiğimiz senelerde en çok aradığımız Kanlıca (Melki) mantarının yanında Suluca ve Cincile mantarları da bölgedeki mantar avcıları eşiliğinde araştırıldı. Öğrencilerimizin tabaklarını tasarlayacakları çok değerli bir ürün olan Melki mantarından oldukça fazla bir miktarda bulmaları geçen senelerde verilen eğitimlerin çalışmalarının bir meyvesi olması açısından hepimizi sevindirdi. Etkinliğe katılan öğrenciler farklı gruplara ayrılarak mantar avı yaptıktan sonra buldukları her tür mantar, yerel rehberler tarafından incelendi ve sınıflandırıldı. Oldukça verimli geçen etkinlik boyunca öğrencilerimizin yerel halktan insanlar ile birlikte pişirmeleri, deneyimlerini paylaşmaları ve kültürel açıdan kaynaşmaları sonucunda keyifli saatler yaşandı.

Son Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2023, Pazartesi