“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Turizmdeki Yansımaları” Konulu Söyleşi

Fakültemiz öğrencilerine, alanında uzman akademisyenler, hukukçular ve psikologlar tarafından “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Turizmdeki Yansımaları” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

29 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında, fakültemiz konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Dr.Öğr. Üyesi Esra Işık ve Dr.Öğr. Üyesi Zeynep Hiçdurmaz tarafından, ülkemizde kadına yönelik uygulanan şiddetin nedenleri, sonuçları ve çözüm önerileri hakkında bilgi verildi. Ayrıca üniversitemiz hukuk müşaviri Av. Yılmaz Sukuşu tarafından 4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun ile 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun uygulama esasları ile şiddete maruz kalan kadınlara yönelik ilgili kanunların öngördüğü koruyucu ve önleyici tedbirler, adli ve idari makamlar tarafından uygulanabilecek caydırıcı cezalar anlatıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kütahya Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü’nde görevli Psikolog Seda Karpuz’un da katıldığı söyleşide, Şiddet Önleme Merkezinin görev ve sorumlulukları ile başvuru şekilleri hakkında bilgi verildi. Ayrıca, Şiddet Önleme Merkezinin “Alo 183 Sosyal Destek Hattı” ile “KADES – Kadın Destek Sistemi”nin işleyişi ile Kütahya’da Şiddet Önleme Merkezi tarafından bugüne kadar yapılan uygulamalar hakkında bilgi verildi.

Hilton Garden Inn Kütahya İnsan Kaynakları ve Muhasebe Müdürü Şule Topaloğlu ve Bertan Odabaşı tarafından da, Kadına yönelik şiddetin turizm sektöründeki yansımaları hakkında bilgi verildi. Söyleşi sonrasında Dekan Yardımcısı Dr.Öğr. Üyesi Harika Özkan tarafından katılımcılara Dekanlığımız adına teşekkür belgeleri verildi.

Son Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2022, Cuma