Fakültemizden 2 Projeye TÜBİTAK 2209-a Desteği

Fakültemizden 2 Projeye TÜBİTAK 2209-a Desteği

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2024/1 dönemi kapsamında yapılan başvuruların bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı.

Fakültemizden (TUBİF) hem Turizm İşletmeciliği hem de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle hazırlanan iki projemiz de destek almaya hak kazandı.

Doç. Dr. Aslı Boru İpek’in danışmanlığında, Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencilerimizden Feyza Nur Güder’in yürütücü; Sıla Çelebi, Tuana Doğan ve Nur Sema Sun’un ise araştırmacı olduğu “Turizm 5.0’da Temel Teknolojilerin ve Fırsatlarının Belirlenmesi ve Değerlendirilmesine Yönelik Bütünleşik Yaklaşım” başlıklı projesi ile Arş. Gör. Kübra Kırbaç’ın danışmanlığında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencimiz Bilal Ateş’in yürütücü olduğu “Yerel Gıda Ürünlerinin Tanıtımında Yerel Yönetimlerin Projelerinin Önemi; Gastro İnegöl Örneği” başlıklı projesi TÜBİTAK 2209-A kapsamında desteklenecek projeler arasında yer almıştır.
Danışman hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

 

Son Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2025, Çarşamba