Fakültemiz Akademisyenleri ve Öğrencilerinin TÜBİTAK ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Destekli Projeleri Basında Yer Aldı

Fakültemiz Akademisyenleri ve Öğrencilerinin TÜBİTAK ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Destekli Projeleri Basında Yer Aldı

Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan projeler, yerel basında ilgiyle karşılandı.

Doç. Dr. Aslı Boru İpek danışmanlığında; Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencilerimizden Feyza Nur Güder’in yürütücü; Sıla Çelebi, Tuana Doğan ve Nur Sema Sun’un araştırmacı olarak görev aldığı “Turizm 5.0’da Temel Teknolojilerin ve Fırsatlarının Belirlenmesi ve Değerlendirilmesine Yönelik Bütünleşik Yaklaşım” başlıklı proje ile Arş. Gör. Kübra Kırbaç’ın danışmanlığında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencimiz Bilal Ateş’in yürütücü olduğu “Yerel Gıda Ürünlerinin Tanıtımında Yerel Yönetimlerin Projelerinin Önemi: Gastro İnegöl Örneği” başlıklı proje, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Buna ek olarak, Dr. Öğr. Üyesi Harika Özkan’ın danışmanlığını yürüttüğü Turistik Gezi ve Sosyalleşme Topluluğu tarafından hazırlanan “Tarihi Evlerin Turizme Kazandırılmasının Yol Haritasının Hazırlanması: Amasya Evleri Örneği” başlıklı proje ulusal bazda, Arş. Gör. Kübra Kırbaç danışmanlığındaki Gastronomi Topluluğu tarafından geliştirilen “Nesilden Nesile Sıfır Atık” başlıklı proje ise yerel bazda destek almaya hak kazandı.

Söz konusu projeler, yerel medya organları tarafından da kamuoyuyla paylaşıldı. Gazeteci Tuna İşleyen ve Recep Korkut, Fakültemizi ziyaret ederek projelerin danışman akademisyenleri ve yürütücüleri ile röportajlar gerçekleştirdi. Yapılan bu röportajlar aracılığıyla projelerin amaçları, kapsamı ve elde edilmesi hedeflenen çıktılar kamuoyuna detaylı şekilde aktarıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2025, Cumartesi