Fakültemiz Akademisyenleri ve Öğrencilerinin TÜBİTAK ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Destekli Projeleri Basında Yer Aldı

Fakültemiz öÄŸretim elemanları ve öÄŸrencileri tarafından hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan projeler, yerel basında ilgiyle karşılandı.
Doç. Dr. Aslı Boru İpek danışmanlığında; Turizm İşletmeciliÄŸi Bölümü öÄŸrencilerimizden Feyza Nur Güder’in yürütücü; Sıla Çelebi, Tuana DoÄŸan ve Nur Sema Sun’un araÅŸtırmacı olarak görev aldığı “Turizm 5.0’da Temel Teknolojilerin ve Fırsatlarının Belirlenmesi ve DeÄŸerlendirilmesine Yönelik BütünleÅŸik Yaklaşım” baÅŸlıklı proje ile ArÅŸ. Gör. Kübra Kırbaç’ın danışmanlığında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öÄŸrencimiz Bilal AteÅŸ’in yürütücü olduÄŸu “Yerel Gıda Ürünlerinin Tanıtımında Yerel Yönetimlerin Projelerinin Önemi: Gastro İnegöl ÖrneÄŸi” baÅŸlıklı proje, TÜBİTAK 2209-A Üniversite ÖÄŸrencileri AraÅŸtırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.
Buna ek olarak, Dr. ÖÄŸr. Üyesi Harika Özkan’ın danışmanlığını yürüttüÄŸü Turistik Gezi ve SosyalleÅŸme TopluluÄŸu tarafından hazırlanan “Tarihi Evlerin Turizme Kazandırılmasının Yol Haritasının Hazırlanması: Amasya Evleri ÖrneÄŸi” baÅŸlıklı proje ulusal bazda, ArÅŸ. Gör. Kübra Kırbaç danışmanlığındaki Gastronomi TopluluÄŸu tarafından geliÅŸtirilen “Nesilden Nesile Sıfır Atık” baÅŸlıklı proje ise yerel bazda destek almaya hak kazandı.
Söz konusu projeler, yerel medya organları tarafından da kamuoyuyla paylaşıldı. Gazeteci Tuna İşleyen ve Recep Korkut, Fakültemizi ziyaret ederek projelerin danışman akademisyenleri ve yürütücüleri ile röportajlar gerçekleÅŸtirdi. Yapılan bu röportajlar aracılığıyla projelerin amaçları, kapsamı ve elde edilmesi hedeflenen çıktılar kamuoyuna detaylı ÅŸekilde aktarıldı.