Dekanımızın Mesajı

   Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Rekreasyon Yönetimi ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümleriyle eğitim öğretim faaliyetlerine lisans ve lisansüstü düzeyinde katkı sağlamakta olup Fakültemiz, uygulama alanları ve staj destekli öğretim programları aracılığıyla öğrencilerini hem teorik hem pratik bilgilerle yetiştirmektedir. Öğrencilerini Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin değerleri, özellikleri ve kültürü ile mesleğine hazırlamakta, küresel çapta faaliyette bulunabilecek ve hatta alanlarının öncüleri olarak mezun etmeyi hedeflemektedir.

   Tavşanlı Yerleşkesinde eğitim veren Fakültemiz, sahip olduğu fiziki, teknik ve sosyal olanaklarla öğrencilerimizin tam donanımlı bir eğitim hayatı yaşaması için uzman akademik kadrosuyla çalışmalarına 2013 yılından beri devam etmektedir. Ayrıca Fakültemizde yapılan fiziki ve sosyal düzenlemeler, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından Mekânda Erişebilirlik (Turuncu Bayrak) ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişebilirlik (Mavi Bayrak) ödüllerini almaya hak kazandırmış ve fakültemizin Engelsiz Fakülte olarak tanımlanmasını sağlamıştır.

   Fakültemizi kazanan öğrencilerimiz Farabi ve Erasmus programlarıyla gerek yurt içi gerekse yurt dışında farklı akademik ortamları tanıma ve çalışma imkânları bulunmaktadır. Çağdaş eğitimin teori ve uygulamanın birleşmesiyle verimlilik kazanacağı düşüncesi ile yola çıkan Fakültemiz yerel, ulusal ve uluslararası kurumlarla yapılan protokollerle staj imkânı sağlamaktadır.

   Fakültemizin temel amacı, öğrencilerimize teorik bilgilerin yanında iş yaşamına hazırlamaktır. Bu nedenle derslerimizin içerik ve işleyişlerinde uygulama ağırlıklı bir eğitim programı temel alınmakta ve ilgili sektörlerin önde gelen temsilcileriyle işbirliği yapılarak konferanslar, seminerler, sempozyumlar ve kariyer günleri düzenlenerek öğrencilerimizin iş yaşamı ile ilgili bilgi seviyesini yükseltmektir.

   Fakültemizin de içinde bulunduğu Tavşanlı Yerleşkesinde Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Arslanbey Öğrenci Yurdu, çeşitli sportif faaliyet alanları, yürüyüş ve etkinlik sahaları, genel kantin, mescit, etüt odaları ve konferans salonu bulunmakta, bu özellikleriyle öğrencilerimize sosyal ve kültürel bir kampüs yaşamı sunmaktadır. 

 

 

                                                                                                                                                                  Prof. Dr. Ahmet BOZ

                                                                                                                                                                           Dekan V.

 

Son Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2023, Perşembe