Ders Kataloğu

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ YENİ MÜFREDATI

I. YARIYIL

KODU

DERS ADI

TÜRÜ

T

U

K

AKTS

 

Temel Sanat Eğitimi

Z

3

0

3

4

 

Profesyonel Mutfak Yaşamına Giriş

Z

3

0

3

5

 

Beslenme İlkeleri

Z

3

0

3

4

 

Hijyen ve Sanitasyon

Z

3

0

3

4

 

Genel Turizm

Z

2

0

2

4

 

Türk Dili I

Z

2

0

2

2

 

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

Z

2

0

2

2

 

İngilizce I

Z

4

0

4

5

 

 

TOPLAM

30

 

II. YARIYIL

         

KODU

DERS ADI

TÜRÜ

T

U

K

AKTS

 

Genel İşletme

Z

3

0

3

4

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş

Z

2

2

3

6

 

Gıda Bilimi

Z

3

0

3

4

 

Gastronomi Tarihi

Z

3

0

3

4

 

İş Sağlığı ve Güvenliği

Z

3

0

3

3

 

Türk Dili II

Z

2

0

2

2

 

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II

Z

2

0

2

2

 

İngilizce II

Z

4

0

4

5

 

 

TOPLAM

30

 

III. YARIYIL

         

KODU

DERS ADI

TÜRÜ

T

U

K

AKTS

 

Gıdalar ve Özellikleri I

Z

3

0

3

5

 

Mutfak Uygulama I

Z

2

2

3

6

 

Yiyecek ve İçecek Servis Uygulamaları

Z

2

1

3

5

 

Yiyecek ve İçecek Pazarlaması

Z

3

0

3

5

 

İngilizce III

Z

4

0

4

5

 

Seçmeli Yabancı Dil I

S

4

0

4

4

TOPLAM

30

 

Seçmeli Yabancı Dil I

         

 

Almanca I

S

4

0

4

4

 

Fransızca I

S

4

0

4

4

 

Arapça I

S

4

0

4

4

 

 

IV. YARIYIL

         

KODU

DERS ADI

TÜRÜ

T

U

K

AKTS

 

Gıdalar ve Özellikleri II

Z

3

0

3

5

 

Ekmek ve Pastacılık Uygulamaları I

Z

2

2

3

6

 

Yönetim ve Organizasyon

Z

3

0

3

5

 

Mönü Planlama ve Tasarımı

Z

2

1

3

5

 

İngilizce IV

Z

4

0

4

5

 

Seçmeli Yabancı Dil II

S

4

0

4

4

TOPLAM

30

 

Seçmeli Yabancı Dil II

         

 

Almanca II

4

0

4

4

 

Fransızca II

S

4

0

4

4

 

Arapça II

S

4

0

4

4

             
 

V. YARIYIL

         

KODU

DERS ADI

TÜRÜ

T

U

K

AKTS

 

Mutfak Uygulama II

Z

2

2

3

4

 

Ekmek ve Pastacılık Uygulamaları II

Z

2

2

3

5

 

Genel Ekonomi

Z

2

0

2

2

 

Mesleki İngilizce I

Z

4

0

4

4

 

Seçmeli Yabancı Dil III

S

 4 

0

4

4

 

Seçmeli Ders Grubu I

S

3

0

3

4

 

Seçmeli Ders Grubu I

S

3

0

3

4

 

STAJ I

Z

0

0

0

3

TOPLAM

30

 

Seçmeli Yabancı Dil III

         

 

Almanca III

S

4

0

4

4

 

Fransızca III

S

4

0

4

4

 

Arapça III

S

4

0

4

4

 

Seçmeli Ders Grubu I

         

 

Rekreasyon ve Animasyon Yönetimi

S

3

0

3

4

 

Örgütsel Davranış

S

3

0

3

4

 

Gıda Coğrafyası

S

3

0

3

4

 

Gastronomi ve Medya

S

3

0

3

4

 

Gastronomi ve Yemek Kültürü

S

3

0

3

4

 

Fonksiyonel Gıdalar

S

3

0

3

4

 

Organik Tarım Uygulamaları

S

3

0

3

4

 

Moleküler Gastronomi

S

3

0

3

4

             
 

VI. YARIYIL

         

KODU

DERS ADI

TÜRÜ

T

U

K

AKTS

 

Dünya Mutfağı I

Z

2

2

3

5

 

Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları I

Z

2

2

3

5

 

Genel Muhasebe

Z

3

0

3

4

 

Mesleki İngilizce II

Z

4

0

4

4

 

Seçmeli Yabancı Dil IV

S

4

0

4

4

 

Seçmeli Ders Grubu II

S

3

0

3

4

 

Seçmeli Ders Grubu II

S

3

0

3

4

TOPLAM

30

 

Seçmeli Yabancı Dil IV

         

 

Almanca IV

S

4

0

4

4

 

Fransızca IV

S

4

0

4

4

 

Arapça IV

S

4

0

4

4

 

Seçmeli Ders Grubu II

         

 

Restoran Tasarımı

S

3

0

3

4

 

Turizm ve Çevre

S

3

0

3

4

 

Gastronomi ve Sürdürülebilirlik

S

3

0

3

4

 

Gıda Mikrobiyolojisi

S

3

0

3

4

 

Konaklama İşletmeleri Yönetimi

S

3

0

3

4

 

Seminer I

S

3

0

3

4

 

Çikolata ve Şeker Uygulamaları

S

3

0

3

4

 

İleri Düzey Pastacılık ve Ekmekçilik

S

3

0

3

4

             
 

VII. YARIYIL

         

KODU

DERS ADI

TÜRÜ

T

U

K

AKTS

 

Dünya Mutfağı II

Z

2

2

3

4

 

Türk Mutfağı Kültürü ve Uygulamaları II

Z

2

2

3

4

 

İnsan Kaynakları Yönetimi

Z

3

0

3

3

 

Mesleki İngilizce III

Z

4

0

4

4

 

Seçmeli Yabancı Dil V

S

4

0

4

4

 

Seçmeli Ders Grubu III

S

3

0

3

4

 

Seçmeli Ders Grubu III

S

3

0

3

4

 

STAJ II

 Z

0

3

TOPLAM

30

 

Seçmeli Yabancı Dil V

         

 

Almanca V

S

4

0

4

4

 

Fransızca V

S

4

0

4

4

 

Arapça V

S

4

0

4

4

 

Seçmeli Ders Grubu III

         

 

Anadolu Uygarlıkları ve Mitolojisi

S

3

0

3

4

 

Gıda Mevzuatı

S

3

0

3

4

 

Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık

S

3

0

3

4

 

Yemek Sosyolojisi

S

3

0

3

4

 

Ürün Şekillendirme ve Modelajı

S

3

0

3

4

 

Topluma Hizmet Uygulamaları

S

3

0

3

4

 

Füzyon Mutfak Uygulamaları

 S

3

0

3

4

 

Osmanlı Saray Mutfağı

 S

3

0

3

4

             
 

VIII. YARIYIL

         

KODU

DERS ADI

TÜRÜ

T

U

K

AKTS

 

Mutfak Akımları ve Trendler

Z

2

1

3

5

 

Gıdalarda Duyusal Analiz

Z

3

0

3

4

 

Girişimcilik

Z

3

0

3

5

 

Mesleki İngilizce IV

Z

4

0

4

4

 

Seçmeli Yabancı Dil VI

S

4

0

4

4

 

Seçmeli Ders Grubu IV

S

3

0

3

4

 

Seçmeli Ders Grubu IV

S

3

0

3

4

 

TOPLAM

 

 

 

 

30

 

Seçmeli Yabancı Dil VI

         

 

Almanca VI

S

4

0

4

4

 

Fransızca VI

S

4

0

4

4

 

Arapça VI

S

4

0

4

4

 

Seçmeli Ders Grubu IV

Son Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2020, Cuma