Gastronomi Sohbetleri Dizisi - IX - Tarihe Tanıklık Eden 5000 Yıllık İçecek Çay Ama Hangi Çay?

Gastronomi Sohbetleri Dizisi - IX - Tarihe Tanıklık Eden 5000 Yıllık İçecek Çay Ama Hangi Çay?

18.08.2022 tarihinde DPÜ TUBİF Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Kansu Gençer moderatörlüğünde Gastronomi Sohbetleri Dizisi kapsamında "Tarihe Tanıklık Eden 5000 Yıllık İçecek Çay Ama Hangi Çay?" adlı çevrimiçi söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Çay Danışmanı & Eğitmeni Artizan Tea & Turkish Tea Academy Kurucusu Nilgün Yalçın konuşmacı olarak yer aldı. Yalçın, çay kültürü, çayın yiyecek içecek sektöründeki yeri, çay eğitimi, bahçeden tüketime çay üretim süreci, çay çeşitleri, çay kalitesi, çay demleme usulleri, çay ve sağlık arasındaki ilişki ve çayın bir gıda ürünü olarak yemeklerde kullanımı gibi konular hakkında bilgi verdi ve katılımcıların sorularını yanıtladı. Söyleşi sonunda Dr. Kansu Gençer tarafından kendilerine teşekkür edildi.

Son Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2022, Pazartesi