“Kütahya’nın Pınarları Bisiklet Festivalini’’ Gerçekleştirdik

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi olarak, 2-5 Haziran 2022’de Kütahya Valisi Ali Çelik'in de katılımıyla, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü de kapsayan “Kütahya'nın Pınarları Bisiklet Festivalini’’ gerçekleştirdik.

Tavşanlı Kaymakamlığı, Tavşanlı Belediyesi, Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası ve Tavşanlı Doğa Sporları Kulübünün ortaklaşa düzenlediği festivale, Kütahya Valisi Ali Çelik, Tavşanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe,  Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Ağca, Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Harika Özkan ve ilçe protokolü katıldı.

100 ü aşkın profesyonel bisikletçinin, 160 kilometrelik parkurda 3 gün boyunca pedal çevirdiği etkinliğin ilk startı, Kütahya Valisi Ali Çelik tarafından Tavşanlı Göbel Termal Tesislerinden verildi. Festivalde ayrıca 30 yamaç paraşütçüsü, Göbel Tepesinden Tavşanlı’ya atlayış gerçekleştirdi. 5 Haziran 2022’de sona eren festivalde, protokol mensupları tarafından katılımcı sporculara teşekkür belgeleri takdim edildi.

Kütahya’nın önemli termal merkezlerinden olan Tavşanlı Göbel Tesisleri’nde konaklayan katılımcılar gündüz rotalarını tamamlarken yaşadıkları yorgunluğu gece düzenlenen etkinliklerle geçirdiler. Tavşanlı’nın bu ilk bisiklet festivalinde katılımcılar Tavşanlı’yı tanımaktan, bizler de bu festivalin paydaşı olmaktan mutluluk duyduk.

Son Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2022, Pazartesi