Uygulama Mutfağımız Törenle Hizmete Açıldı

UYGULAMA MUTFAĞIMIZ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Fakültemiz bünyesinde yer alan ve eksikleri giderilerek öğrencilerimizin kullanımına hazır hale gelen gastronomi mutfağımız törenle hizmete açıldı.

Tören, Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Tavşanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Rektörümüz Prof.Dr. Kazım Uysal, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Atilla Batur ve Prof.Dr. Hasan Göçmez, İl Jandarma Komutanı Jn.Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Tavşanlı Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Aka ve Mehmet Ali Akar, Tavşanlı Ticaret Odası Başkanı Davut Efe ve ilin ve ilçenin diğer kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Törende konuşan Kütahya Valisi Ali Çelik, Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi
bünyesinde yer alan Gastronomi ve mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği ve Rekreasyon gibi bölümlerin günümüz koşullarında çok değerli bölümler olduğunu ve bu bölümlerden mezun olacak öğrencilerin çok şanslı olduklarını belirterek, gerek istihdam ve gerekse çalışma koşulları açısından sıkıntı yaşamayacaklarını ifade etti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kazım Uysal, törende yaptığı konuşmada gerekli araç gereç ve malzemelerle donatılmış bir mutfağın Gastronomi öğrencileri için ne kadar önemli olduğunun bilincinde olduklarını ve bu yüzden de Gastronomi Mutfağına bugüne kadar gereken desteği verdiklerini, bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Dekanımız Prof.Dr. Ahmet Ağca ise yaptığı konuşmada, Gastronomi gibi bölümlerde eğitim vermenin maliyetinin yüksek oluşuna dikkat çekti. Ağca konuşmasında, yüksek maliyetler nedeniyle bu eğitimin özel kurumlarda çok yüksek meblağlarla sunulduğunu, oysa devlet üniversitelerinde herhangi bir ücret talep etmeden gastronomi ve mutfak sanatları eğitiminin verildiğini belirterek, kaliteli eğitimin sürdürülebilirliği için yerel düzeyde desteğin devamlılığının önemine vurgu yaptı.

Daha sonra kurdele kesimiyle uygulama mutfağımız öğrencilerimizin kullanımına açıldı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr.Öğr. Üyesi Serdar Eren, Öğr.Gör. Özkan Demir ve bölüm öğrencileri tarafından hazırlanan ikramlar misafirlerin beğenisine sunuldu.

Son Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2022, Cuma