Öğrencilerimiz 13. Travel Turkey Turizm Fuarı‘na Katıldılar

Fakültemiz  öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Uğur CEYLAN ve  Arş. Grv. İbrahim AKÇA nezaretinde, 5-7 Aralık 2019 tarihlerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İZFAŞ ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ortaklığı ile İzmir-Gaziemir’de gerçekleştirilen ve Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olarak kabul edilen “13.Travel Turkey İzmir” turizm fuarına katıldılar.

Seyahat acenteleri ve tur operatörleri, turizm büroları, oteller ve konaklama tesisleri, havayolu işletmeleri, turizm taşımacılığı şirketleri, iş ve kongre turizmi şirketleri, sağlık turizmi firmaları, kültür turizmi, spor turizmi, eğitim turizmi ve macera turizmi şirketleri, yat ve kruvaziyer turizmi işletmeleri & marinalar kafe ve restoranlar kafe, bar & otel ekipmanları şirketleri, turizm teknolojisi / yazılım şirketleri gibi pek çok paydaşı bir araya getiren fuara, 43 farklı ülkeden 1217 katılımcı iştirak etti. Travel Turkey İzmir'de, otel işletmeleri, ulusal ve uluslararası acentaların yanı sıra belediyeler, kalkınma ajansları, il kültür müdürlükleri, dernekler, bilgi ve iletişim sistemleri, otel ekipmanları, turizm ulaştırma, uluslararası destinasyonlar ve sektörel yayınlar yer aldı.

Öğrencilerimiz, bu gezi kapsamında,  önemli iş fırsatları sunan sektör temsilcileri ile görüşme fırsatı buldular. Gerçekleştirdikleri görüşmelerde hem staj imkanları hem de profesyonel iş imkanları hakkında bilgi edindiler.

7 Aralık günü fuarı gezen öğrencilerimiz, akşam Kuşadası'nda serbest zaman geçirip konakladıktan sonra 8 Aralık günü programlarına geziyle devam ettiler. Gezi kapsamında, profesyonel turist rehberi eşliğinde ilk olarak Efes Antik Kenti’ne ziyaret gerçekleştirildi. Efes ören yeri gezisinden sonra İzmir’in şirin beldesi Şirince’yi de ziyaret eden öğrenciler, Kütahya'ya dönüşü gerçekleştirdiler. Geziden çok memnun kaldıklarını belirten öğrencilerimiz, bu tür teknik gezilerin yaygınlaşması talebinde bulundular.

Geziden bazı görseller…

Son Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2019, Cuma